نهمین نشست از سلسله نشستهای «دوشنبههای نوآوری» با موضوع: «اتکایی دیجیتال؛ مفاهیم و روندها با نگاه به اکوسیستم بیمه گری در ایران» مورخ 1402/10/11 در سخنکده متن به صورت آنلاین و با حضور معاونین و مدیران بیمه مرکزی و مدیران اتکایی صنعت بیمه برگزار گردید.
آقای کشاورز دبیر علمی رویداد و مدیر عامل شرکت بیمه اتکایی ایرانیان در آغاز جلسه به این نکته که یکی از مولفه های توسعه اتکایی نگاه اکوسیستمی و پلتفرمی است اشاره کردند. آقای تقی لو معاونت اتکایی بیمه مرکزی به تشریح وضعیت اتکایی جهان پرداخته و این فضای را در جهان و همچنین ایران نامساعد ارزیابی کردند. ایشان هدف اجرای اتکایی دیجیتال در صنعت اتکایی را به حداقل رساندن اعمال سلیقه در نرخ دهی عنوان نموده و خاطر نشان کردند داده های clean باید احصا شود تا روندهای نوین اتکایی قابل پیاده سازی باشد.
خانم فراکش مدیر اتکایی اختیاری شرکت اتکایی تهران در ارائه خود اظهار داشتند که پلتفرم اتکایی باید بستری را فراهم کند که منشا ارائه خدمات بوده تا همه شرکت های اتکایی امکان استفاده از آن را به صورت مشترک داشته باشند. آقای میثم میرزازاده مشاور کسب و کار نیز در ادامه به این نکته اشاره کردند که به دلیل ضعف دیتا انتخاب ریسک بر اساس خبرگی نیست. تراکنش های مالی به صورت دستی انجام می شود در حالیکه باید سیستمی باشد.
آقای حائری مدیر اداره سنهاب بیمه مرکزی، آقای عابدی مدیر عامل شرکت کارستان و خانم الینا ملکان معاون توسعه کسب و کار فینوتک قبل از آغاز پنل با موضوع نحوه ایفای نقش سامانه های جامع بیمه گری، شناب دهنده ها و بوم ها در گذار به اکوسیستم اتکایی ارزش افرین به ارائه نقطه نظرات خود پرداخته و نهایتا عنوان داشتند که شرکت های بیمه درخواست جدیدی جهت بهبود و توسعه کارتابل های حوزه اتکایی اختیاری نداشته و در حقیقت در کشور نقشه راه مشخصی در خصوص معماری اتکایی وجود ندارد.
پنل پایانی با حضور خانم مینا صدیق نوحی مدیرعامل بیمه اتکایی سامان، آقای موسی رضایی مدیرعامل بیمه البرز، آقای اسماعیل داورپناه مدیرعامل بیمه اتکایی تهران، آقای مختاری مدیرکل فاوای بیمه مرکزی و آقای یوسف فلاتی رییس هیات مدیره شرکت فناوران خبره برگزار گردید. جزیره ای عمل کردن در بحث نرم افزارها در حوزه اتکایی، فقدان زیرساخت های نرم افزاری و ضعف دانش فنی اتکایی، تسهیل امور برای شرکت های بیمه مستقیم، نبود دیتای با کیفیت برای ارزیابی ریسک، عدم وجود نسخه دیجیتالی برای دیتاهای مهم، عدم حضور کسب و کارها جهت شناسایی داده ها، وجود پیچیدگی های خاص در بیزینس بیمه، عدم تلاش شرکت های بیمه در تجمیع داده ها برای محاسبه ریسک، عدم اشتیاق شرکت های بیمه در ربودن گوی سبقت و راضی بودن به پرتفوی خود از اهم نکات مورد بحث در این پنل بود.
در انتها، آقای کشاورز مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان و دبیر رویداد اتکایی دیجیتال بیانیه پایانی این رویداد را قرائت کردند.